Op Trias hanteren wij de volgende richtlijnen:
- Naar aanleiding van het besluit dat de scholen tot in ieder geval 1 maart 2021 zoveel mogelijk onderwijs op afstand geven, werkt Trias met ingang van maandag 4 januari 2021 met een 30-minutenrooster zoals hieronder vermeld:
Les 1: 09.00 – 09.30
Les 2: 09.30 – 10.00
Pauze: 10.00 – 10.30
Les 3: 10.30 – 11.00
Les 4: 11.00 – 11.30
Pauze: 11.30 – 12.00
Les 5: 12.00 – 12.30
Les 6: 12.30 – 13.00
Les 7: 13.00 – 13.30
Let op: Alle lessen worden online gegeven met uitzondering voor:
– PPO lessen leerjaar 2
– LOB lessen leerjaar 3 en 4 TL
– Sommige praktijkvakken leerjaar 3 en 4 beroepsgericht. - Meer informatie over bovenstaande is op 18 december 2020 aan ouders en leerlingen gecommuniceerd d.m.v. een brief.
- Vanaf maandag 26 oktober is het dragen van een mondkapje op alle scholen van OVO-Zaanstad verplicht voor alle leerlingen en medewerkers. Tevens is het verplicht dragen van een mondkapje vanaf 1 december wettelijk geregeld. De ouders zijn hierover nogmaals geïnformeerd op vrijdag 27 november.
- Iedereen moet op onze school een mondkapje dragen:
– buiten de leslokalen
– bij beroepsgerichte vakken en praktijkonderwijs, tenzij de docent zegt dat dit niet hoeft - Als een leerling géén mondkapje wil dragen, zal hij of zij onderwijs op afstand volgen. Op onze school vullen wij dit als volgt in:
– de leerling volgt de studiewijzer in Magister
– de leerling maakt het opgegeven huiswerk en opdrachten
– de toetsen dienen in alle gevallen in overleg op school gemaakt te worden
– bij onduidelijkheden kunt u contact leggen met de mentor of vakdocent - Leerlingen en medewerkers, en medewerkers onderling, houden altijd 1,5 meter afstand tot elkaar. Deze regel geldt ook voor leerlingen onderling.
- Iedereen volgt de hygiëneregels: vaker handen wassen, geen handen schudden, hoesten en niezen in de elleboog, papieren zakdoekjes gebruiken en niet aan het gezicht zitten. Medewerkers kunnen gebruikmaken van aanvullende beschermingsmiddelen.
- Leerlingen en medewerkers blijven thuis bij neusverkoudheid, hoesten, moeilijk ademen/benauwdheid, plotseling verlies van reuk of smaak, of koorts boven de 38°C. Thuisblijven geldt ook als een gezinslid koorts boven de 38°C en/of benauwdheidsklachten heeft. Advies is om – zelfs bij mildere klachten – een coronatest te doen.
In geval van klachten kunt u deze beslisboom gebruiken om te bepalen welke stappen u dient te ondernemen. - Wie een grotere kans heeft om ernstig ziek te worden of te overlijden door het coronavirus, blijft thuis. Leerlingen volgen het onderwijs op afstand, medewerkers werken vanuit huis – voor zover mogelijk.
- Leerlingen komen zoveel mogelijk met eigen vervoer naar school. Met de fiets/brommer/scooter of lopend is de beste optie, brengen met de auto door ouder of verzorger een goede tweede. Het openbaar vervoer is de allerlaatste optie.
- Wie op vakantie is geweest in een land of gebied met code oranje of rood, blijft – conform overheidsregel – tien dagen in thuisquarantaine.
- Indien er sprake is van iemand met coronaklachten binnen het huishouden van de leerling, kunt u gebruik maken van deze beslisboom.
Wat we doen als een leerling met het coronavirus besmet blijkt:
- Test één van de leerlingen in de klas positief op corona? Dan blijft deze leerling in thuisquarantaine. De leerling volgt het onderwijs op afstand.
- Medeleerlingen uit dezelfde klas blijven allen tien dagen thuis na het laatste contact en volgen thuisonderwijs. Bij gezondheidsklachten kunnen ook zij een coronatest doen.
Algemeen:
Trias baseert zich bij beslissingen op de geldende richtlijnen en protocollen waarbij de gezondheid en het welzijn van de leerlingen en medewerkers voorop staat.
Ouders en leerlingen krijgen informatie omtrent corona per e-mail. De correspondentie kunt u terugvinden in Magister.
De situatie verandert voortdurend. We raden u daarom aan voor actuele informatie regelmatig de volgende websites te raadplegen:
- RIVM (www.rivm.nl),
- GGD Zaanstreek-Waterland (www.ggdzw.nl),
- De VO-raad (www.vo-raad.nl),
- De rijksoverheid (www.rijksoverheid.nl/coronavirus).
Er is een landelijk informatienummer: 0800 -1351.
We verwijzen u voor algemene informatie naar deze instanties, maar ook naar de speciale ‘veelgestelde vragen over coronavirus voor het onderwijs’.